Прессъобщение за концерт

Прессъобщение за концерт

Прессъобщение за пресата за нов концерт

Няма по-добър начин да разпространите билетите и музиката си от съобщение за пресата. Медиите са склонни да подбират истории за нови албуми, предстоящи концерти и нови изпълнители, които са във възход. Независимо дали го изпращате на новинарски сайтове или на лични контакти, съобщението за пресата е първата стъпка в стартирането на кампания за предстоящ концерт. Основната цел на съобщението за пресата е да информира медиите за вашето събитие, така че те да могат да напишат статия за него. Това не е просто възможност да получите безплатна реклама; това е и възможност да изградите отношения с журналисти, които може да пожелаят да ви помогнат да разпространите информацията в бъдеще.

Изготвяне на прессъобщение за пресата

Съобщението за пресата по същество е новина, така че трябва да се чете като такава. Преди да започнете да изготвяте съобщението си, разгледайте скорошни статии по вашата тема, за да добиете представа за дължината и тона. Целта ви при писането на съобщение за пресата е да предизвикате интерес и да накарате читателя да предприеме някакво действие. Ще искате да предоставите достатъчно информация, за да могат читателите да разберат темата и да добият представа за значимостта на вашата новина, но да ги оставите да искат да знаят повече. Ето някои елементи, които да включите във всяко съобщение за пресата: – Кой: Посочете хората, участващи в новината, включително вас и всички партньори или сътрудници. – Какво: Обяснете какво се случва. – Къде: Включете съответните данни за мястото. – Кога: Ако събитието ви ще се състои скоро, уведомете читателите за датата и часа. Ако става въпрос за по-дългосрочен проект, обяснете значението на датата. – Защо: Защо това се случва и защо читателите трябва да се интересуват от него? – Как: Обяснете значението на събитието и споделете всички интересни подробности. Включете един или два преки цитата от някой от участниците, за да добавите човешки елемент към историята. – Как да: Посочете няколко начина, по които читателите могат да се включат или да научат повече.

Какво има в прессъобщението за концерта?

За да добиете представа какво да включите в съобщението за пресата за концерт, нека разгледаме формулата за статия във вестник. Въпреки че може да искате да напишете по-креативен материал за вашия уебсайт или социални медии, статията във вестника е чудесен модел за съобщение за пресата, защото е кратка и преминава директно към същността. Заглавие: Завладяващо заглавие, което позволява на читателите да разберат за какво става дума в историята. Датировка: Включете в статията и в текста на вестника: Място, свързано с историята. Параграф 1: Кратко въведение, включващо кой, какво, къде и дата. Параграф 2: Резюме на причините, поради които събитието е значимо. Параграф 3: Кратък цитат, който добавя човешки елемент към историята. Параграф 4: Как читателите могат да научат повече или да се включат.

5 съвета за написване на страхотно прессъобщение за концерт

– Бъдете кратки: Съобщението за пресата трябва да е дълго само една страница, а съобщението за пресата за концерт трябва да е от 200 до 400 думи. – Започнете с “кукичката”: Уверете се, че съобщението за пресата започва с кукичка, която ще привлече вниманието на читателите. Това може да е уникална статистика, интересен цитат или вълнуващо ново развитие. – Направете го лесно за четене: Съобщенията за пресата трябва да бъдат лесни за четене и ясни, така че не ги пишете така, сякаш пишете есе. Използвайте кратки изречения, активни глаголи и не използвайте излишни думи. – Коригирайте: Прочетете съобщението си за пресата на глас, за да проверите дали не са използвани неудобни изрази или неясни части. – Изпратете го на правилните хора: Уверете се, че изпращате съобщението си до правилните хора. Проверете указанията за изпращане на публикацията, за да се уверите, че форматът и темата на съобщението за пресата са подходящи.

Къде да изпратите съобщението си за пресата

Можете да изпратите съобщението си за пресата на общия имейл адрес на пресата или да го изпратите чрез онлайн формуляр за изпращане. В някои издания има конкретни хора, които се занимават с прессъобщения, свързани с музика, а в други – общи музикални редактори. Ако не сте сигурни на кого да изпратите съобщението си, започнете с музикалния редактор на изданието. – Музикално списание: Изпратете съобщението си за пресата на общия имейл адрес за подаване на материали. Ако не знаете имейл адреса, опитайте да потърсите в Google името на списанието плюс “submissions”. – Музикално издание: Изпратете съобщението на общия имейл адрес за пресата или го изпратете чрез онлайн формуляра на изданието. – Радиостанция: Изпратете съобщението на имейл адреса за общи публикации или го изпратете чрез онлайн формуляра на радиостанцията. – Място за провеждане на концерт: Изпратете съобщението на електронния адрес за обща преса или го изпратете чрез онлайн формуляра за подаване на информация на мястото на събитието.

Завършване

След като сте написали съобщението за пресата, не забравяйте да го изпратите възможно най-скоро. Може дори да искате да го изпратите, преди да имате пълен график на концертите, за да привлечете вниманието на медиите, докато те все още търсят истории. Ако в крайна сметка се наложи да отложите концерта, винаги можете да актуализирате съобщението с новата дата и час. И не забравяйте да проследите публикациите, до които сте изпратили съобщението. Не се обезсърчавайте, ако съобщението ви за пресата не бъде публикувано веднага. Ключът е да продължавате последователно да предлагате историята си на медиите, така че те да не могат да я пренебрегнат. Сега, след като знаете как да напишете съобщение за пресата, е време да споделите музиката си със света.